Människan är lat av naturen, så vänta inte på att lusten ska komma utan gå och träna även om du upplever motstånd

publicerat i Allmänt;
Många människor brukar rivstarta sin träning- bara för att ge upp efter några månader. Efter ett tag väcks intresset för att träna igen och samma sak upprepas. För att undvika detta gäller det att tänka om.
Även jag som idrottat i hela mitt liv känner mig omotiverad i bland. Men jag lyssnar inte på det utan går och tränar i alla fall. Vi människor är lata och bekväma av naturen och den som väntar på att känna lust inför träningen kan få vänta förgäves. Det enda sättet är att boka in träningen i almanackan och sedan bara gå dit, jag kan rekommendera att man försöker minnas hur det känns efter träningen när man tvekar.
Det är ju en av de bästa känslor som finns, precis efter träningen. Man är nollställd och fri från stress och kroppsliga spänningar. Förutom att kroppen mår bättre blir man också smartare av att träna.
Den som tränar syresätter hjärnan bättre och blir smartare och mer alert än den som inte tränar.
För den som inte är träningsvan ska inte gå ut för hårt. Har du inte tränat på flera år ska du inte gå på ett spinningpass och cykla järnet i en timme. Det som händer är att du i så fall bli överansträngd och mår dåligt. Börja i lugn och ro med promenader tills du byggt upp konditionen så pass att du känner att du kan hänga med i t.ex spinningpasset utan att nästan svimma. När det gäller hur ofta man bör träna så är det att ju oftare man tränar desto bättre. Men det behöver inte röra sig om maratonpass. En halvtimmes promenad två gånger i veckan är bättre än ett entimmespass på gymmet i veckan. Och även om det är uttjatat så är vardagsmotionen ovärdelig. 
Det är inte alla som har motivation till att träna som sagt, en del orkar helt enkelt inte gå ner till gymmet. Så hur gör man då för att skapa sig ork till att gå ner och träna? Den frågan kommer ofta upp för många som vill börja träna.

Det är viktigt att sätta upp mål med sin träning, varför vill du träna är ett exmepel? En del väljer att träna för att dem vill bygga muskler medans andra vill gå ner i vikt. Vill du gå ner i vikt så kan du sätta upp ett mål med att gå ner ett halvt kilo i veckan. Då kommer du att bli mer motiverad att börja träna, det kan vara lite segt dem första 2 veckorna för dem kommer garanterat att vara dem svåraste veckorna att verkligen komma igång med din träning. Du kommer att ha träningsvärk samt så kommer du inte att bränna så mycket fett och det gör att dem flesta slutar innan dem ens har börjat.

Efter dem 2 första veckorna kommer det att vara betydligt lättare för dig. Du kommer att vara piggare än du är idag samt så kommer du att se skillnad på viktvågen då du har gått ner i vikt. Och när du ser skillnad så kommer du vilja träna mer för att gå ner ytterliggare i vikt. Men det gäller bara att klara av dem 2 första veckorna med att börja träna!

Det är lättare att träna med en vän

För att bli mer motiverad så brukar dem flesta hitta en träningspartner att gymma med. Är man två så kan man peppa varandra om den ena inte är så sugen på att träna. Och framförallt så är det roligare att gå ner till träningslokalen om man är 2 stycken istället för att gå ner själv. Så hitta en partner som är intresserad och som har en liten gnista av att gå ner till gymmet.

 

jag vet att det suger att gå ut och ta en lång promenad, ut på en löprunda, eller bara gå till gymmet när det är mörkt och grått. Men det kommmer bli ljusare och börjar du NU så kommer det gå ännu lättare när du kommer till mars-april! Det är bara du som kan ändra på dig själv. Börja NU och sluta skjut på det hela tiden så kommer det bli lättare! och sluta jämför er med varandra. Kör på och mät dina resultat med dig själv. kom ihåg att hur du än gör det så är du bättre än gårdagen!

 

ALLT GÅR OCH TID FINNS, BARA MAN VILL!




Kommentera inlägget här :