"life isn't about waiting for the storm to pass its about learning to dance in the rain"

publicerat i Allmänt;

Begreppet positivt tänkande har används så felaktigt och blivit så uttjatat att många reagerar väldigt negativt på uttrycket. Det har använts på ett sätt som gör att det är lätt att tro att det handlar om att vi låtsas och ljuger för oss själva, att vi ständigt ska gå omkring som idel solsken, glada och uppåt.

Tittar vi på uttryckets ursprungliga betydelse blir det lättare att förstå vad som menas. Engelskans positive betyder förutom positiv också säker och övertygad. Det är det som positivt tänkande handlar om. Du tänker, fokuserar på det du vill ska ske, det du önskar. Inte det värsta som eventuellt kan hända. Positivt tänkande är inget slött betraktande av det som sker där du tror att allt ska fixa sig.

Att tänka positivt är att tänka på det du önskar, att tänka negativt är att tänka på det du inte önskar. Det är inte en fråga om att förneka verkligheten. Erkänn att det finns problem och begränsningar, men gå snabbt vidare till lösningen, se möjligheterna.

Viktigt att tänka på: Livets alla dagar är inte en dans på rosor eller en resa på rosa fluffiga moln. Livet är som en berg och dalbana, med ner och uppgångar. Livet är fullt av press, stress, hat, svek, tonårsångest, bristande själar och suktande hjärtan, men även glädje, lycka, kärlek, äventyr och att finna sitt kall. Ibland måste vi gå igenom odrägliga saker för att nå fram till motsattsen- det som får dig att känna, ja, det är det här jag vill göra! Eller, åh jag lyckades och detta blev bra!

En annan viktig sak att tänka på: Livet består av att göra massor utav val. Att göra val är inte alltid lätt, men livet ger dig ofta fler valmöjligheter och nya val. Blir det fel någon gång så finns det utvägar. Våga gör fel. Våga göra rätt. Våga tro på dig själv. Våga ta hjälp av andra människor. Be om ursäkt.

 En sista viktig sak att tänka på: Du får inte glömma att göra saker som får dig att må bra. Ta hand om dig själv och människor runt omkring dig. Är det botten, lämna det jobbiga och gör något roligare. Det är okej. Att även "skälla" på sig själv kan ge resultat. I en del tillfällen är det du själv som är din största motståndare. 

Kom ihåg att positiva saker händer positiva människor! 

 

 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Jättebra skrivet! Stolt över dig! Kramar syster

Kommentera inlägget här :